Yabancı Yatırımcı için Oturum İzni


Oturma izni için gerekli evraklar nelerdir ?
* Oturma izni başvurusu bizzat yapılmalıdır.
* 4 adet vesikalık fotoğraf
* Pasaportun aslı
* Pasaportun fotokopisi (Resimli sayfa, son girişi gösteren sayfa, geçerlilik sürelerini gösteren sayfa)
* Varsa Tapu Fotokopisi
*Her ay için 300 usd lik hesap hareketi ya da döviz alım-satım belgesi

İkamet formunu indirmek için tıklayın

Oturma izni alma maliyeti nedir?

İkamet izinlerinin fiyatları, Yabancılar Şube Müdürlüğü tarafından tespit edilir.
Maliyetler süreye bağlı olarak değişmektedir, ücretler Dolar ve Euro cinsindendir ve günlük döviz kurları esas alınarak tespit edilir.Bu maliyetler, 1 yıl için 60 Euro / 90 Dolar'dır.

Oturma izni ne kadar Süre içerisinde çıkar?

Oturma izni alabilmek için gerekli süre ortama bir aydır. Türkiye Cumhuriyeti, ilk defa oturma izni almak isteyen bir yabancı ülke vatandaşına 6 aylık oturma izni vermektedir.

Türkiye için oturma izni başvurusu nasıl olur?

Bu konuda isterseniz uzman bir şirket ya da rehberden yardım alabilirsiniz. Çünkü bu süreç uzun ve detaylıdır, sabır göstermeli ve de bilirkişilerden destek alınmalıdır.

Garantialsat Gayrimenkul Yatırım A.Ş.'den minimum 200.000 dolar değerinde gayrimenkul almanız durumunda, şirket yetkililerimiz bu uzun başvuru prosedürünün sizin için en kolay ve en hızlı şekilde yürütülmesini sağlayacaktır.

Aile reisi tapu aldığı zaman diğer aile bireyleri oturumdan yararlanabiliyor mu ?
Aile reisi, Türkiye'de gayrimenkul aldığı zaman, eş ve çocuklarını resmi makamlara refakatçi
olarak bildirerek Türkiye'ye getirebilmektedir. Bu anlamda herhangi bir prosedür sıkıntısı
mevcut değildir. (Bakınız: İkamet başvuru formu)